Indo Chinese Fusion – kuchnia chińska, która jest tylko w Indiach
Na tych warsztatach Tapi Sharma zabierze nas w kulinarną podróż po Indiach ucząc, jak przygotować kuchnię wegetariańską pełną aromatów i smaków. Dowiesz się, w czym tkwi sekret idealnego doprawienia dań i poznasz oryginalne smaki Indii.
Tapi Sharma, znający kuchnię indyjską "od podszewki" sprawi, że poczujesz aromat i klimat prawdziwych Indii. Nauczy Cię jak odtworzyć smak przygotowanych dań samodzielnie w swoim domu.
Menu
- veg fried rice indochiński ryż podsmażany z warzywami,
- veg chow mein makaron typu spaghetti podsmażany z warzywami,
- veg manchurian warzywne pulpeciki w sojowo - chilli sosie,
- veg chopsuey chrupiący makaron ze słodkim sosem chilli,
- chili paneer dry serek indyjski paneer z warzywami w sosie indo - chinesee.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
Termin: | 2024-05-21 |
Godzina: | 18:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Tapi Sharma |
Czas trwania: | 3-4 h |